Cupa Ungariei - Etapa I

Cupa Ungariei – WOC 2009 16-23 august Miskolc (Ungaria)

Desi a trecut deja destul de mult timp de la aceasta competitie nu pot sa nu descriu pe scurt cele 6 etape la care am alergat in tara vecina la Cupa Ungariei. Asadar, in luna august am luat parte la cel mai mare eveniment orientaristic al anului: Campionatul Mondial de Orientare si Cupa Ungariei – MIskolc Ungaria.

Etapa I
Prima etapa de concurs s-a desfasurat la Buksentkerest. Traseul nu a fost foarte dificil din punct de vedere al orientarii, insa dificultatea a constat in partea fizica. Am avut cateva ezitari, iar alegerea varientei catre postul doi s-a dovedit a fi destul de neinspirata. Am crezut ca nu se poate alerga pe nivel si am ales sectiunea pe poteca, ceea ce m-a costat cateva minute bune.

Rezultatele pot fi vazute aici.

Cupa Ungariei - Etapa I
Cupa Ungariei - Etapa I

Etapa II
A doua etapa a fost o etapa lunga: 7 km, dar foarte frumoasa. Din punct de vedere fizic a fost din nou un traseu la inaltime, iar greselile de orientare au fost de asemenea extrem de putine.

Rezultatele pot fi vazute aici.

Cupa Ungariei - Etapa 2
Cupa Ungariei - Etapa 2

Etapa III
In a treia etapa nu am facut greseli de orientare, insa din nou o distanta scurta, cu un nivel concetrat pe ultimele sectiuni m-au terminat fizic.

Rezultatele pot fi vazute aici.

Cupa Ungariei - Etapa 2
Cupa Ungariei - Etapa 3

Etapa IV
Etapa de oras in Miskolc. Concluzie: se putea mai bine. Am gresit la unul dintre posturi, la care am intrat intr-o curte gresita, iar apoi ezitarile pe care le-am avut la cateva posturi au insumat un timp mare… :( Dar nu pot sa nu spun ca a fost extrem de frumos, superb chiar, mai ales ca alergarea prin ganguri, curti interioare si scari in zona veche a orasului a fost o placere.

Rezultatele pot fi vazute aici.

Cupa Ungariei - Etapa 4
Cupa Ungariei - Etapa 4

Etapa V
Etapa a cincea a fost o noua etapa de lunga distanta (aproximativ 7km), desfasurata la Bankut. Cu o mica exceptie, ( in postul unu unde am iesit in directie gresita ), nu am gresit deloc, insa
diferenta de nivel extrem de mare m-a facut sa imi reduc considerabil viteza. Astfel, dupa 5 km, am ramas fara benzina…

Cupa Ungariei - Etapa 4
Cupa Ungariei - Etapa 5

Rezultatele pot fi vazute aici.

Etapa VI
A fost pe departe cea mai frumoasa etapa a competitiei: un traseu de aproximativ 4 km care s-a desfasurat cand in Ungaria, cand in Slovacia :) (harta era brazdata de granita dintre cele doua
tari, iar traseul avea cateva posturi in Ungaria, apoi in Slovacia, iar Ungaria, si asa mai departe). Am mers foarte bine, cu o mica greseala la postul 4, dar dupa care m-am repus repede. Zona a fost la
fel ca in celelalte zile, solicitanta fizic, datorita nivelului (in special la ultimele sectiuni), dar si a terenului stancos.

Rezultatele pot fi vazute aici.

Cupa Ungariei - Etapa 6
Cupa Ungariei - Etapa 6

Concluzia: un astfel de concurs era mai mult decat necesar si instructiv pentru a vedea dupa multi ani de zile nivelul unui concurs international. A fost o experienta deosebita, si sper sa mai am ocazia sa particip la aceasta competitie. Chiar daca fizic nu m-am simtit in largul meu in nici una dintre etape, am parcurs cu placere traseele alese si sper ca pe viitor si viteza de deplasare in teren sa se mareasca considerabil.

Rezultatele finale ale competitiei pot fi vizualizate aici, iar site-ul oficial al competitiei este acesta.

GD Star Rating
loading...
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Imagine cod de securitate

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>